בוקר טוב
אלטמן
Whatsapp

תה מאצ'ה: היפני שכובש את המערב

בתרבות היפנית הוא זוכה לכבוד כבר מאות שנים, ולמרות שבמערב גילו אותו רק בעשורים האחרונים, הסגולות שלו הולכות לפניו: הוא עשיר בנוגדי חמצון, הוא מזין ועוזר להרגעה… הכירו את תה המאצ’ה, ובינתיים, תרתיחו מים
המחלקה המדעית, אלטמן
  • פרסום 24.10.2017
  • עדכון 01.05.2025
  • 4 דקות קריאה
תה מאצ’ה

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    לתה המאצ'ה יתרונות בריאותיים רבים בזכות הכמות הרבה של נוגדי חמצון וחומצות אמינו שהוא מכיל

  2. 2

    מחקרים מראים ששתיית תה מאצ'ה מסייעת להרגעה, להפחתת הכולסטרול הרע ולזירוז חילוף החומרים

  3. 3

    אבקת המאצ'ה משמשת גם במאכלים שונים, דוגמת עוגות, מאפים, שייקים ותבלינים, ואף כצבע מאכל ירוק טבעי

חזק, חלש, מתוק או מר – לא משנה איך אתם מעדיפים את התה שלכם, על התה הזה לא תרצו לפסוח. תה המאצ'ה היפני, שמככב בטקסי התה היפניים המסורתיים כבר מאות שנים, הוא הרבה יותר מתה ירוק רגיל: יש לו יתרונות בריאותיים רבים (אבקת המאצ'ה מכילה כמות גדולה של נוגדי חמצון, EGCG), הוא מסייע לשמר את רמות האנרגיה לזמן ארוך, הוא מרגיע ואפשר לשלב אותו בשלל מאכלים.

תה מאצ'ה: הסוד הוא בגידול ובשיטת הטחינה

תה המאצ'ה הוא אבקה דקיקה המופקת מהעלים המובחרים ביותר של השיח הירוק קמליה סיננסיס (Camellia Sinensis) , הגדל במספר אזורים ביפן. תהליך יצירת המאצ'ה קפדני ואורך כמספר שבועות, ובמהלכו העלים מכוסים מפני חשיפה לשמש ישירה על מנת שיקבלו את הגוון הירוק העמוק המזוהה עם התוצר הסופי ואת המתיקות הייחודית שלה אחראיות חומצות האמינו. על מנת להגיע לתוצר איכותי, בוחרים את העלים הטובים, הצעירים והרעננים ביותר ומפרידים אותם מהשורש והגבעולים. לאחר שנקטפו העלים ויובשו, מגיע שלב הטחינה: בעזרת אבני ריחיים נטחנים העלים בטחינה עדינה, עד שמתקבלת אבקה דקיקה וירקרקה. הטחינה מסייעת לשימור הרכיבים התזונתיים שקיימים בעלים הללו ומאפשרת ספיגה טובה של נוגדי החמצון הקיימים בהם, בניגוד לחליטה, שהורסת את חלקם.

ועכשיו, התה: במהלך טקס התה המסורתי מחממים מים לטמפרטורה קבועה ומדויקת של 65 מעלות, מוסיפים את האבקה ומקציפים בעזרת מטרפה עשויה במבוק מיוחד ליצירת קצף עדין.

למה מאצ'ה? 

יתרונותיו של תה המאצ'ה נובעים מהעובדה שהאבקה מופקת מהעלה כולו, אין חולקין על כך שלתה היפני הזה יש יתרונות בריאותיים רבים, חלקם אף נבדקו ואוששו במחקרים. קבלו אותם:

הוא מרגיע:

חומצת האמינו ל-תיאנין (L-Theanine), הידועה ביכולת שלה לסייע להרפיית מתח ולהרגעה, לשמירה על ערנות ולהעלאת הריכוז, מצויה באבקת המאצ'ה בשפע, לכן אין פלא שתה המאצ'ה הוא המשקה המועדף על נזירי הזן בתרגולי המדיטציה.

מעניק אנרגיה הנשמרת לאורך זמן:

חומצת האמינו ל-תיאנין, המשתחררת בעלה בשלב שבו הוא מכוסה ומוצלל, אחראית גם ליכולת של תה המאצ'ה לשמר לאורך זמן את רמות האנרגיה הגבוהות שהוא מעניק. תה המאצ'ה מכיל קפאין, ולמרות שמידת הקפאין שקיימת בכוס מאצ'ה קטנה מזו הקיימת בכוס קפה, ייהנה צורך המאצ'ה מאנרגיה שתישאר בגופו לאורך זמן רב יותר. איך זה קורה? בזכות הל-תיאנין – חומצת האמינו הזו גורמת להאטה בשחרור הקפאין לדם ובכך משמרת את השפעתו לזמן רב יותר. ובכל מקרה – ותרו על שתיית מאצ'ה לפני השינה…

מפחית את רמות הכולסטרול הרע:

מחקר יפני מצא שצריכת מאצ'ה לאורך זמן מורידה משמעותית את רמות הגלוקוז, הטריגליצרידים והכולסטרול הכולל, ובכך מפחיתה את הסיכוי למחלות לב ונזקים בכבד ובכליות.

מזרז את חילוף החומרים:

אותו EGCG, נוגד החמצון שמצוי בכמות גדולה במאצ'ה, אחראי גם לזירוז חמצון של השומן בגוף, שכמובן גם מעודד הרזיה. שתיית כוס וחצי עד שתי כוסות של מאצ'ה תגביר את חילוף החומרים בגוף בכ-4% למשך היממה הקרובה.

אבקת מאצ'ה: לא רק בתה 

אז נכון, השימוש המסורתי של אבקת המאצ'ה הוא להכנת תה, אבל עם הזמן לקחו טבחים ושפים את האבקה הזו למחוזות אחרים ורבים. אפשר לשלב אותה בעוגות, שייקים, מרקים, ממרחים וסלטים, אפשר להשתמש בה לתיבול, ולשלב אותה עם, מלח, פפריקה ושום, ואפילו להוסיף לביצים ובשר. בנוסף תוספת מאצ'ה למזונות יצבע את המאכל בצבע ירוק.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    קולגן חומצה היאלורונית - כמוסות קולגן חומצה היאלורונית - כמוסות

    קולגן חומצה היאלורונית - כמוסות

    פפטידים של קולגן בשילוב חומצה היאלורונית וויטמין C
     171.30
    ממו-רייז ממו-רייז

    ממו-רייז

    שילוב פטנטי ונחקר של מיצוי ענבים ואוכמניות כחולות
     181.40
    ברזל סידרל F30 ברזל סידרל F30

    ברזל סידרל F30

    כמוסות המכילות ברזל בתוספת ויטמין C
     151.20
    חמוציות חמוציות

    חמוציות

    תמצית חמוציות מרוכזת בתוספת ויטמין C
     115.90
    וידאו כתבה
    ד”ר אנה זנקוביץ play

    ד”ר אנה זנקוביץ, בפרק המוקדש למונחי הביוטי

    ד”ר אנה, רופאה אסתטית מובילה, תסביר לנו על קולגן, על חומצה היאלורונית ולמה השילוב ביניהם כל כך מוצלח.
    כתבה
    עייפות כרונית

    כיצד מתמודדים עם עייפות כרונית?

    כולנו מתמודדים עם ריבוי מטלות ועם עייפות שאינה מרפה. אבל ישנם מקרים בהם עייפות הופכת כרונית, ויכולה להעיד על תסמונת מסוימת או על חשד למחלות. אלה התסמינים
    המחלקה המדעית, אלטמן
    וידאו כתבה
    טיפול בגזים ונפיחות play

    גזים בבטן: טיפול בגזים ונפיחות טבעית

    טיפול בנפיחות בטנית ובגזים מצריך שינוים בתזונה ובהרגלי אורחות החיים. גם תוספי תזונה ותרופות סבתא יכולים לסייע בהקלה ובטיפול בתופעה הלא נוחה הזו
    ד"ר שרון גבריאל ·דיאטנית קלינית RD
    כתבה
    אילו מינרלים חשוב לצרוך

    מדוע ואילו מינרלים חשוב לצרוך?

    ברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ - הם מינרלים בעלי השפעה על מערכות שונות בגוף. מה עלול לקרות בגלל חוסר שלהם וכיצד ניתן לקבל אותם בתזונה ומתי כדאי להיעזר בתוסף מזון?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות