ערב טוב
אלטמן
Whatsapp

איך מתמודדים עם רגישות למוצרי חלב?

ישנם רבים המפתחים רגישות לחלב ולמוצריו, תופעה שקיבלה את השם הרפואי אי סבילות ללקטוז ושנגרמת בגלל חסר באנזים לקטאז. כיצד מתמודדים? נסו את העצות הבאות
ד"ר שרון גבריאל · דיאטנית קלינית RD
  • פרסום 17.12.2016
  • עדכון 04.12.2024
  • 2 דקות קריאה
מוצרי חלב

בקיצור, הכי חשוב לדעת ש:

  1. 1

    ישנם מוצרי חלב בהם כמות הלקטוז נמוכה, יחסית

  2. 2

    שילוב של פרוביוטיקה בתזונה עשויה להעלות את רמות הלקטאז במערכת העיכול

  3. 3

    נטילת תוסף תזונה המכיל לקטאז, עשויה להקל על התופעות לאחר ארוחה חלבית

אם אתם סובלים מכאבי בטן, נפיחות, גזים ושלשול אחרי ששתיתם חלב או אכלתם ממוצריו ייתכן שאתם סובלים מתופעה שזכתה לשם הרפואי אי סבילות ללקטוז. זהו מצב בו הגוף אינו מסוגל לעכל כמויות גדולות של לקטוז, שהוא סוכר המצוי בחלב ומוצריו בכמויות שונות. כדי לספוג ולעכל את סוכר החלב, הגוף זקוק לאנזים לקטאז, המיוצר בדופן המעי הדק.

אם אתם אוהבים מוצרי חלב, ולא רוצים לוותר עליהם? אתם לא חייבים.

כך תאכלו מוצרי חלב מבלי לסבול מתופעות לוואי

  • כשאתם צורכים חלב ניגר (מוצרי חלב נוזליים ניגרים/נשפכים לדוגמא: חלב, לבן, אשל, יוגורט, מעדנים.להבדיל מגבינות רכות וקשות), השתדלו שהוא יהיה מופחת לקטוז.
  • איכלו מוצרי חלב כמו גבינת קוטג' וגבינות קשות המכילות לקטוז בכמות קטנה יחסית לגבינות לבנות וחלב ניגר.
  • כאשר אתם אוכלים מוצרי חלב – שלבו בארוחה מזונות מוצקים נוספים.
  • למרות שהמקור הטבעי היחיד ללקטוז הוא חלב ומוצריו, חשוב לדעת כי לעתים קרובות משתמשים בלקטוז במהלך הכנת מיני מזון מעובד או מוכן, כגון: לחם ודברי מאפה, דגני בוקר, משקאות או מרקי אינסטנט, נקניקים מסוימים, רטבים לסלט, ממתקים וחטיפים, תערובות מוכנות להכנת פנקייק, ביסקוויטים ועוגיות.
  • מומלץ לעיין בתכולת מוצרי המזון בעיון רב ולבדוק לא רק אם המוצר מכיל חלב ולקטוז, אלא גם לחפש מונחים כגון מי גבינה (whey), קום (curd), מוצקי חלב ואבקת חלב.
  • מומלץ לשלב פרוביוטיקה. לחיידקים פרוביוטיים ישנה יכולת להעלות את רמות הלקטאז במערכת העיכול, ובנוסף לסייע בשמירה על עיכול תקין ועל מערכת עיכול בריאה.
  • טבליות לקטאז: נטילת תוסף תזונה המכיל לקטאז, האנזים החסר, עשויה להקל על התסמינים הנובעים מחסר בלקטאז. כדאי ליטול את התוסף בתחילת ארוחה חלבית.


הכתבה עזרה לך?
הכתבה עזרה לך?

    ...הכתבה לא עזרה לי כי
    35% הנחה
    יומי ברזל COMFORT

    יומי ברזל COMFORT

    אבקה המכילה ברזל בתוספת ויטמין C
     89.44 137.60
    200 כמוסות
    25% הנחה
    לקטזין 200 לקטזין 200

    לקטזין

    כמוסות המכילות אנזים לקטאז המסייע לעיכול מוצרי חלב
     136.05 181.40
    25% הנחה
    קולגן BOOST חומצה היאלורונית קלאסי באבקה קולגן BOOST חומצה היאלורונית קלאסי באבקה

    קולגן BOOST חומצה היאלורונית קלאסי באבקה

    אבקת קולגן פטנטי בתוספת חומצה היאלורונית
    נטול טעם וריח
     136.05 181.40
    25% הנחה
    זים Gaz זים Gaz

    זים Gaz

    טבליות המכילות אנזים המסייע לעיכול קטניות וירקות
     63.45 84.60
    כתבה
    GABA, גאבה, גאבא

    על תוסף התזונה GABA (גאבא) כבר שמעתם?

    גמא-אמינו-בוטירית (גאבה) היא חומצת אמינו לא חלבונית שקיימת באופן נרחב בטבע בבעליי חיים, בבני האדם וגם בצמחים. GABA מתפקדת כנוירוטרנסמיטר (מוליך עצבי) מעכב עיקרי במערכת העצבים המרכזית של האדם. גאבא קריטית לתפקוד התקין של מערכת העצבים המרכזית ובאמצעות פעולת העיכוב שלה יש לה תפקיד חשוב בהשראת הרפיה, הפחתת חרדה ומניעת חוסר שינה
    דנה ליבר ·דיאטנית קלינית
    כתבה
    יומן אכילה

    "יומני היקר…" – מה רושמים ביומן אכילה ואיך הוא יכול לעזור לנו לרדת במשקל?

    "יומן אכילה" משמש ככלי בתחום הבריאות והתזונה לצורך מעקב ותיעוד אחר האכילה שלנו. בין אם המטרה היא אורח חיים בריא יותר, ירידה במשקל או שיפור המצב הבריאותי בכלל - יומן אכילה מאפשר לנו ללמוד רבות על הרגלי התזונה ודפוסי האכילה שלנו ובעזרתו נוכל לדעת מה ניתן לייעל. אם הרעיון לתעד את כל מה שאנחנו אוכלים נשמע מרתיע, תופתעו לגלות שמעבר ליתרונות הבריאותיים זה הרבה יותר קל משנדמה.
    שלי שכמן ·דיאטנית קלינית BSc, RD
    כתבה
    מחלות חורף ילדים

    כך תגנו על הילדים ממחלות חורף

    הסתיו כבר פה והוא מביא נגיפים וחיידקים, שגורמים לילדים לחלות במחלות חורף ועולים לנו, ההורים, בימי עבודה. כיצד ניתן להפחית את הסיכון להדבקות במחלות חורף?
    המחלקה המדעית, אלטמן
    כתבה
    הקשר בין הליקובקטר פילורי ותזונה

    הקשר בין הליקובקטר פילורי ותזונה – מה לאכול ומה לא?

    אנשים רבים סובלים מזיהום של הליקובקטר פילורי. בתור חיידק שחי במערכת העיכול, זה רק הגיוני שיהיה לו קשר לתזונה שלנו. אז למה חשוב לשים לב, במה כדאי להמעיט ומה מומלץ לאכול?
    טלי נחום
    טלי נחום ·דיאטנית קלינית לאכילה רגשית ולתסמונת השחלות הפוליציסטיות, RD, M.Sc
    ברור ששווה להצטרף למועדון של אלטמן!

    המינון המושלם של הטבות, מידע ומבצעים שעושים טוב לגוף

    לפרטים והצטרפות