אלטמן רוקחות טבעית- תוספי תזונה - עמוד הבית

גיל המעבר – אפשר גם ליהנות מזה

תקופת גיל המעבר היא תקופה של בשלות הגוף והזדמנות נהדרת להתפתחות אישית. תזונה נכונה, אורח חיים בריא ותמיכה של תוספי תזונה, מאפשרים לכן ליהנות מזמן הזה ולטפח את עצמכן

 
במעגל חיינו כנשים אנו עוברות שינויים פיזיולוגיים רבים, רובם בעקבות השינויים ההורמונליים שעובר הגוף. אחת התקופות שבהן נעשים שינויים אלה מהותיים במיוחד, היא תקופת גיל המעבר, שמבשרת על תום תקופת הפוריות.
 
התהליך הארוך, המבשר לנו שהגענו לגיל המעבר, מתחיל כאשר הורמוני המין הנשיים –אסטרוגן ופרוגסטרון - יורדים באופן טבעי ברמתם. בסוף התהליך מפסיקות השחלות, באופן מוחלט, לייצר את שני ההורמונים, ואז גם נפסקת הווסת.
 
השינויים ההורמונלים והפיזיים הללו אינם קלים, לא לגופנו ולא לנפשנו, ולמעשה הם חושפים אותנו לסיכונים בריאותיים: גלי חום, יובש נרתיקי, הזעות ספונטניות, עליות וירידות במצבי הרוח, השמנה, אובדן גמישות וחיוניות העור וסיכון מוגבר לירידה בצפיפות העצם ולמחלות לב וכלי דם.

 
אז איך בכל זאת אפשר לעבור את התקופה הזו בשלום?

שילוב נכון של מזון מתאים והשלמות תזונתיות מספק את צורכי הגוף בתקופה זו, ומאפשר לעבור אותה בקלות יחסית. הקפדה על הפן התזונתי, בצירוף תוספי תזונה מתאימים, יעזרו לנשים בגיל המעבר להתמודד טוב יותר עם תקופה זו, תוך נטילת מינימום תרופות וקבלת מקסימום רוגע וביטחון.

 
מהי התזונה המומלצת לגיל המעבר?

 
מוצרי סויה – חשוב לשלב בתפריט היומי מוצרי סויה, המכילים פיטואסטרוגנים וחלבון סויה, שהוא חלבון משובח. בנוסף עשירים מוצרי הסויה במינרלים החשובים לגוף. דוגמאות למוצרים אלו הם טופו, חלב סויה ומיסו.
 
המלצתנו היא לשלב מדי יום כ- 50 גרם טופו או שתי כוסות חלב סויה. אם ניתן להוסיף לחלב גם כף אחת או שתיים של מיסו - מה טוב.
 
דגנים מלאים וקטניות – הדגנים המלאים והקטניות עשירים בסיבים תזונתיים ובעלי ערך תזונתי גדול. בין הקטניות נמנות עדשים, שעועית, אפונה יבשה וכדומה. מומלץ לצרוך אותן מדי יום.
 
את מוצרי הקמח הלבן רצוי להחליף בקמח מלא ואת האורז הלבן באורז מלא.
 
ירקות – יש לצרוך ירקות מדי יום, ובמיוחד ירקות שורש וירקות כתומים, אדומים וצהובים.
מומלץ לאכול חמש מנות של ירקות ביום - כלומר, חמש כוסות ירק.
 
דגי ים עמוק – דגים דוגמת סול, סלמון, טונה, מקרל, הליבוט, צ'יפורה, פרידה ובקלה.
דגים אלו עשירים בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, ומומלץ לצרוך לפחות שתי ארוחות דגים בשבוע. רצוי לאכול אותם מבושלים או עשויים בגריל.
 
מוצרים העשירים בסידן – מוצרי חלב דלי שומן, טחינה גולמית, שקדים שאינם קלויים - עדיף מושרים במים, ברוקולי ומוצרי עזים דלי שומן.
 
שתיית תה ירוק – תה ירוק עשיר באנטיאוקסידנטים ומסייע בשמירה על המשקל ובמניעת מחלות כרוניות.


מאילו מאכלים מומלץ להימנע בתקופת גיל המעבר?
 
* מומלץ לא לאכול מזונות מעכבי ספיגת סידן, כמו משקאות תוססים וקפאין, המצוי בקפה, בתה, בשוקו, בשוקולד ובקולה.
* יש להימנע משימוש עודף במלח – לא מומלץ לאכול ירקות מוחמצים במלח, חטיפים, כמו ביסלי, תפוצ'יפס וכדומה, גבינות   מומלחות, דגים מעושנים ונקניקים.
* יש להימנע ממזון מתובל חריף וממשקאות אלכוהוליים, העלולים להחמיר את גלי החום.

 
הרגלים ואורח חיים שמומלץ לאמץ בתקופה זו

פעילות גופנית – חשוב לדעת כי הפעלת לחץ בהפסקות על העצמות מעודדת את בנייתן.לכן כדאי לפנות זמן לפעילות גופנית שלוש עד חמש פעמים בשבוע למשך 30 דקות לפחות.
פעילות שעשויה להתאים היא הליכה מתונה עם משקולת קטנה, המועברת מכף יד  אחת לשנייה לסירוגין.
 
חשיפה לשמש – בתקופה זו, של רגישות ועייפות העור והשיער, כדאי להמעיט בחשיפה לשמש, להיעזר בקרמים עם מקדמי הגנה נגד קרני UV, ולהקפיד על שתייה מרובה.
 
התמודדות עם גלי החום – מומלץ ללבוש כמה שכבות של בגדים, וכשמתחיל גל חום לשתות מים קרים.
 
נשים רבות מגיעות להכרה כי תקופה חדשה זו של בשלות הגוף היא הזדמנות נהדרת להתפתחות אישית: פעילות גופנית, לימודים, וטיפוח היחסים עם בן הזוג. לכן נסו לנצל את הזמן שהתפנה אחרי שהילדים בגרו, ולטפח את גופכן וחייכן. מגיע לכן! 
 

עבור לתוכן העמוד